tiistai 22. huhtikuuta 2014

Avaan nyt hieman taustaani, jotta sulle tulisi parempi kuva siitä kuka olen ja miksi kirjoitan.

Päätös tälle vaatetusalalle lähdöstä kypsyi pikku hiljaa. Lopulta vuonna 2011 muutin Tampereelta Helsinkiin opiskelemaan Helsingin palvelualojen ammattiopistoon. Saman Vaatturi-linjan ovat aikoinaan käyneet muun muassa Vaatturimestarit Arman Alizad sekä Matti Hampaala.

Opiskeluni poikkesi monien muiden opetussuunnitelmasta paljon. Olin aikuiskoulutuksen piirissä, mikä tarkoitti sitä, että kävin perusopetusjakson muiden uusien oppilaiden kanssa, mutta koska minulla ei ollut paikallaolovelvollisuutta ja olin tullut Tampereelta asti opiskelemaan, päätin käyttää opiskeluaikani hyödyksi mahdollisimman hyvin. Päätin, että jos vapauksia annetaan, teen kaiken tulevaisuutta silmälläpitäen yrittäjälähtöisesti. Ja näin jälkikäteen ajateltuna päätös oli todella kannattava.




Vuonna 2012 keväällä eräs ystäväni jakoi linkin, jossa Jousipaita Oy haki työharjoittelijaa. Otin yhteyttä toimitusjohtaja Heidi Lindqvistiin ja päätimme aloittaa yhteistyön. Aika Jousipaidassa oli erittäin antoisaa ja opettavaista sillä työhön liittyi monta erilaista projektia. Ja sainpahan tehdä itselleni alusta asti muutaman istuvan mittatilauspaidan.

Keväällä aloitin myös työt Stockmannin miesten puvustossa Helsingin tavaratalossa. Kannattaa muuten mennä Stockmannille töihin jos työt alalla kiinnostavat. Talo on erittäin myyntilähtöinen, mikä on myyjän näkökulmasta pääosin hyvä asia. Lisäksi näköalapaikka jonka yritys tarjoaa alalle on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen. Kesän jälkeen pääsin syksyksi työharjoitteluun Stockmannille miesten muodin ostoassistentiksi.

Syksyllä työn ohella tein puvustusta Vaasan Oopperaan opettiin nimeltä Iloinen Leski. Miespääsolistina oli Tero Harjunniemi. Tero esitti Jean Valjeanin hienon roolin Tampereen Teatterissa 2013-14 

Kevään 2013 alusta asti olin harjoittelijana Vaatturiliike Pukustudiossa, Helsingin Tehtaankadulla. Pukustudiota pyörittää Vaatturimestarit Sonja Raassina ja Arman Alizad. Kevään loppuun kestäneen harjoittelun kohokohta oli mittapukujen tilaus isälleni, veljelleni ja itselleni. Puvut tulivat siskoni häihin.



Alkukesän olin vielä töissä muutaman viikon Räätälinliike Matti Hampaalassa, Helsingin Uudenmaankadulla. Syksyllä 2013 muutin Tampereelle Vaatturiliike Kirsi Ahon liikkeeseen töihin. Työt liikkeessä jäivät kuitenkin loppusyksystä. Visiitit Mestareiden opeissa ovat olleet uskomattoman hienoja kokemuksia ja olen niistä enemmän kuin kiitollinen.

Tällä hetkellä teen vaatteita tilauksesta omissa tiloissani. Sen verran voin tulevasta paljastaa, että lähitulevaisuudessa tulee tapahtumaan ISOJA asioita! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti